10 Eylül 2009 Perşembe

Her Çocuk Bir Mücevherdir


Tohum Otizm Vakfı çalışmalarını desteklemek ve otistik çocuklarımızın eğitimi için kamuoyu oluşturmak amacıyla 2006 yılında Gilan sponsorluğunda “Her Çocuk Bir Mücevherdir” projesi gerçekleştirildi.

Projede, ülkemizin önde gelen ve topluma duyarlı isimleri; Caroline Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Ayşegül Dinçkök, Revna Demirören, Zeynep Fadıllıoğlu, Aslı Soyak, Aysun Kibar, Maria Eliyeşil, Serra Merzeci ve Mine Narin’in hayalleri, Türkiye’nin ilk mücevher markası Gilan’ın eşsiz tasarımlarıyla buluştu. Otistik çocuklarımızın eğitilerek hayata kazandırılması için bir adım daha atılmasını hedefleyen bu proje için tasarlanan 10 benzersiz mücevher; Gilan’ın organizasyonunu üstlendiği gecede yapılacak açık artırma ile sahiplerine kavuştu. Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşecek olan Gala Gecesi’nden elde edilen tüm gelir, Tohum Otizm Vakfı’nın halen yürütmekte olduğu projelerde kullanıldı.

Otizm, bireyin dış dünyadaki uyaranları algılamasını, aldığı bilgileri düzenleyip kullanmasını etkileyen, yaşam boyu süren gelişimsel bir bozukluk. Erken tanı, yoğun tedavi ve eğitim, otistik çocukların ileri yaşlarda kendi kendine yetebilen, yetişkin bireyler olarak hayata katılabilmeleri açısından çok önemli. Bu proje ile Gilan, kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirerek, insana verilen değerin önemini vurguladı ve eğitimle hayata kazandırılan her bireyin yaşama daha umutla bakmasını sağlamayı hedeflediğini gösterdi..

“Her Çocuk Bir Mücevherdir”. Onları görmek ve destek olmak çok önemli. Sizin de çocuklarımızın yanında olmanız çalışmalarımızda bize güç verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder