24 Kasım 2009 Salı

Starbucks Coffee Türkiye ve Tohum Otizm Vakfı El Ele...

Tohum Otizm Vakfı, Türkiye’deki altıncı yılını tamamlarken hem toplumda otizm konusunda farkındalık yaratabilmek, hem de gönüllü çalışanlarını ve Kardeş Okulları’ndaki eğitmenlerini otizm hakkında daha donanımlı hale getirebilmek amacını hayata geçirmek isteyen Starbucks ile işbirliği içine girdi.

15 Nisan 2003 tarihinde kurulan Tohum Otizm Vakfı’nın altıncı yaşını kutladıkları bu anlamlı günde, Starbucks Coffee Türkiye ile işbirliğini kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin “Otizmde erken tanı ve eğitim kritik rol oynamaktadır. Bizler de Vakıf olarak bu nedenle, otizm konusunda toplumumuzda gerekli farkındalığın oluşması ve otizm tanısı koyulan çocukların ihtiyaç duydukları özel eğitimi alabiliyor olmaları için çalışmaktayız. Çünkü ancak erken tanı ve eğitim ile bu çocuklarımızı hayata kazandırabiliriz. Bu kapsamda Starbucks Coffee’nin, yürüttüğümüz bu çalışmalara destek veriyor olmasından ötürü mutluluk duymaktayız. Otizm farkındalık ayında başladığımız bu işbirliğinin ilk adımında Starbucks Coffee Ortaköy Mağazasının Kardeş Okulu olan Kılıçali Paşa İlköğretim Okulu’na kazandırılan müzik odasının tüm öğrencilerimize önemli bir fayda sağlayacağına da inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Starbucks’ı Tanıyalım

Sosyal sorumluluk çalışmalarının bir yeni adımı olarak, erken tanı ve eğitimin büyük rol oynadığı otizm konusunda gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmalarına destek olunması amacı ile Tohum Otizm Vakfı ile işbirliği yapan Starbucks Coffee Türkiye, 2003 yılından bu yana sürdürdüğü “Kardeş Okullar” projesi kapsamında, 9 ilde 100’ün üzerindeki Kardeş Okul’unda öğrencilerin gelişimlerine destek veriyor.

Starbucks Coffee Türkiye Pazarlama&Kategori Direktörü Gülben Tuncaakar, “Türkiye’deki 6. yılımızı doldurduğumuz bu günlerde, Tohum Otizm Vakfı ile büyük önem verdiğimiz bir işbirliğini hayata geçirdik. Ülkemizde otizm konusunda çok değerli çalışmalara imza atan ve otizmi olan çocuklarımızın hayatlarında önemli farklılıklar yaratan Tohum Otizm Vakfı ile ortak çalışmalarımıza, özellikle içinde bulunduğumuz Otizm Farkındalık Ay’ında başlamış olmak bizler için ayrıca gurur verici. Önümüzdeki dönemde Tohum Otizm Vakfı ile yeni ve farklı projelerde birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Peki Tohum Otizm Vakfı İle Starbucks İşbirliği Kapsamında Neler Yapılacak?
Tohum Otizm Vakfı, Starbucks ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, her ay Starbucks Kanyon mağazasında gerçekleştirilen Likemind etkinliğine katılan katılımcıların destekleri ile otizmli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ayrıca Starbucks’ın yılbaşı dönemine özel olarak satışa sunduğu Christmas Blend kahve paketlerinin satışının bir kısmı Tohum Otizm Vakfı’na destek olarak bağışlanacak.

1 yorum: